Tietoa sivustosta

Alueuudistus.fi-sivusto on maakunta- ja sote-uudistuksen asiantuntijaviestinnän kanava. Se on suunnattu ensisijaisesti maakunta- ja sote-valmistelijoille ja muille uudistuksen parissa työskenteleville ammattilaisille. Myös media hyödyntää aktiivisesti sivustoa.

Sivusto esittelee uudistusta eri näkökulmista. Etusivu päivittyy jatkuvasti uusilla uutisilla ja blogeilla. Valmistelussa mukana olevat ministeriöt julkaisevat tiedotteita ja uutisia ja maakunta- ja sote-uudistukseen liittyvät uutiset ovat kaikki kootusti luettavissa täälä alueuudistus.fi-sivustolla.

Yleisesittely-osiossa kerrotaan kokonaiskuvasta ja vastataan usein kysyttyihin kysymyksiin. Valmistelu-valikon alla ovat luettavissa muun muassa uudistuksen tiekartta ja järjestämisen käsikirja, jotka on tarkoitettu alueellisen valmistelun tueksi.

Sote-palvelut-osiossa on laajasti tietoa siitä, miten järjestämisvastuun muuttuminen ja valinnanvapaus vaikuttavat palveluihin. Tässä osiossa näkyvät myös sosiaali- ja terveysministeriön kärkihanketyön sisällöt sote-kokonaisuuden näkökulmasta.

Sivustoa ylläpitävät uudistuksessa mukana olevat ministeriöt. STM vastaa sote-sisällöistä. Sivusto on toiminnassa maakunta- ja sote-uudistuksen muutosvaiheen ajan ja sen yli niin pitkään kuin on tarpeen.

Alueuudistus.fi-sivustolla on sisältöjä suomeksi, ruotsiksi, englanniksi sekä rajoitetusti saameksi ja viittomakielellä.

Tietosuoja

Tämä sivusto on stm.fin alasivusto. Voit lukea STM:n tietosuojakäytännöistä täältä: tietosuoja (stm.fi).