Sote-koordinaattorit

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt maakunnille rahoituksen sote-koordinaattorien palkkaamiseen vuosille 2018–2019. Koordinaattorien tehtävänä on tukea sote-uudistuksen valmistelua.

Kaikille 18 maakunnalle on myönnetty valtionavustus sote-koordinaattorin palkkaamiseen. Sote-koordinaattorin työtehtävät painottuvat alueen valmistelutilanteen ja tarpeiden mukaan. Koordinaattori on mukana myös maakuntien yhteistyöalueen toiminnan käynnistämisessä.

Maakunnan sote-koordinaattorin tehtäviin voi kuulua valmistelutehtäviä liittyen muun muassa väestön palvelutarpeen arviointiin ja palvelukokonaisuuksien rakentamiseen. Sote-koordinaattori voi osallistua myös maakunnan palvelustrategian laatimiseen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ohjaus- ja arviointikäytäntöjen luomiseen.

Sote-koordinaattori toimii yhteistyössä alueensa maakunta- ja sote-uudistuksen vastuuvalmistelijoiden ja sosiaali- ja terveysministeriön kanssa. Sote-koordinaattorien valtionavustuksen kokonaisrahoitus on 2 570 000 euroa.

Liitteet:

Lisätietoja:

muutosjohtaja Sinikka Salo (STM), p. 0295 163 723, [email protected]
neuvotteleva virkamies Salme Kallinen (STM), p. 0295 163 290, [email protected]
hallitusneuvos Anne Kumpula (STM), p. 0295 163 705, [email protected]