SuomiAreenassa laulettiin maakuntalauluja ja keskusteltiin maakuntauudistuksesta

Valtiovarainministeriö 20.7.2018 10.33
Uutinen

Valtiovarainministeriö oli mukana Porin SuomiAreenassa tiistaina ja keskiviikkona 17.7 –18.7. Tiistai-iltana laulettiin maakuntalauluja yhdessä Suomen Kuntaliiton kanssa järjestetyssä yhteislaulutilaisuudessa, ja keskiviikon Makumatka maakuntiin -paneelikeskustelussa monialainen joukko panelisteja pohti yhdessä maakuntauudistukseen liittyviä kysymyksiä.

Valtiovarainministeriön SuomiAreenan ohjelma aloitettiin Purje-lavalla tiistaina 17. heinäkuuta yhdessä Suomen Kuntaliiton kanssa järjestetyllä maakuntalaulujen illalla. Yhteislaulutilaisuuden juonsivat kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen sekä Suomen Kuntaliiton toimitusjohtaja Jari Koskinen. Laulattajina toimivat kansanedustaja Mikko Alatalo, pianisti Eeva Kärnä sekä Palmgren-konservatorion kesäorkesteri. Tilaisuudessa oli mukana myös kansanedustajia.

Makumatka maakuntiin - keskustelua ja visailua maakuntauudistuksesta

Porin Puuvilla-lavalla keskiviikkona 18. heinäkuuta järjestetyssä paneelissa keskusteltiin vilkkaasti siitä, mitä maakuntauudistus oikeastaan muuttaa ja miten uudistus vaikuttaa tavallisten ihmisten arkeen. Lisäksi panelistit pohtivat muun muassa uudistuksen aikatauluun ja maakuntavaaleihin liittyviä kysymyksiä. Keskusteluun nousi myös se, millaista viestintää maakunta- ja sote-uudistuksen laajuinen reformi vaatii.

"On tärkeää, että maakunta- ja sote-uudistuksesta keskustellaan avoimesti ja mahdollisimman monella areenalla. SuomiAreenassa julkista keskustelua uudistuksesta käytiin monen eri tahon toimesta, mikä oli ilo huomata", sanoo hallintopolitiikan alivaltiosihteeri ja maakunta- ja soteuudistuksen projektijohtaja Päivi Nerg.

Paneelikeskustelussa olivat mukana maakunta- ja sote-uudistuksen projektijohtaja Päivi Nergin lisäksi Turun kaupunginjohtaja Minna Arve, Sosialidemokraattisten nuorten puheenjohtaja ja Rovaniemen kaupunginvaltuuston jäsen Mikkel Näkkäläjärvi sekä Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun viestinnän johtamisen professori Vilma Luoma-Aho.

Madventures ja Docventures -sarjoista tutun toimittaja Riku Rantalan juontama Makumatka maakuntiin -paneelikeskustelu on nyt katsottavissa tallenteena.

Tallenne Makumatka maakuntiin -paneelikeskustelusta.

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Liinu Lehto, puh. +358 2955 30221, liinu.lehto(at)vm.fi
Neuvotteleva virkamies Katja Palonen, puh. +358 2955 30322, katja.palonen(at)vm.fi

Ajankohtaista Anu Vehviläinen