Nexec Oy:n Tapio Niskanen liittyy Vimanan hallitukseen

13.4.2018 14.39
Uutinen
Nexec Oy:n Tapio Niskanen liittyy Vimanan hallitukseen
Hallituksen jäsen Pertti Mäkelä, toimitusjohtaja Kalle Toivonen, puheenjohtaja Mirjami Laitinen ja hallituksen jäsen Harri Eskola

Vimana Oy:n hallitus uudelle toimikaudelle on valittu. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa verotusneuvos Mirjami Laitinen, varapuheenjohtajana sosiaali- ja terveysministeriön tietojohtaja Tiina Pesonen ja jäseninä Hämeen maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen, Business Finlandin kehitysjohtaja Harri Eskola, Pohjois-Pohjanmaan ICT-vastuuvalmistelija Juhani Heikka sekä HUS:n tietohallinnon johtaja Pertti Mäkelä. Hallituksen uutena jäsenenä aloittaa Nexec Oy:n senioripartneri ja neuvonantaja Tapio Niskanen.

”Digitalisointi on mahdollistaja, jonka avulla luodaan tehokkaat, tarkoituksenmukaiset, laadukkaat ja yhdenvertaiset palvelut asukkaille, työkalut palveluntuottajille ja järjestäjille. Haluan olla luomassa Vimanalle onnistumisen edellytyksiä tuomalla oman osaamiseni ja verkostoni Vimanan käyttöön. Tiivis yhteistyö eri toimijoiden välillä on avain toimiville toteutuksille – esimerkkinä toimii yhteistyö SoteDigi Oy:n kanssa, jonka hallituksessa myös toimin”, Tapio Niskanen sanoo.

Hallituksen puheenjohtaja Mirjami Laitisen mukaan Vimanan hallitus keskittyy tällä hetkellä tukemaan ja sparraamaan Vimanan johtoa Vimanan kyvykkyyksien ja toiminta-edellytysten rakentamisessa.

”Tärkeintä on varmistaa, että Vimana kykenee sille asetettujen tehtävien osalta tukemaan maakuntien toiminnan sujuvaa käynnistymistä vuonna 2020”, painottaa Laitinen.

Valtiovarainministeriö vahvisti hallituksen kokoonpanon Vimana Oy:n varsinaisessa yhtiökokouksessa 10.4.2018. Vimanalla on lisäksi asiakasneuvottelukunta, johon kuuluvat kaikkien maakuntien nimeämät edustajat.

Maakuntien ICT-palvelukeskus Vimana Oy rakentaa maakuntien menestystä digitaalisilla palveluilla. Vimana on kesällä 2017 perustettu valtio-omisteinen osakeyhtiö, joka toimii merkittävänä mahdollistajana menestyvien maakuntien rakentamisessa. Vimana tuottaa ja tarjoaa maakunnille tieto- ja viestintätekniikan asiantuntija- ja kehityspalveluita sekä hankkii markkinoilta ja yhteistyökumppaneilta tarvittavia ratkaisuja.

Ajankohtaista