Maakuntien viitearkkitehtuurin lausuntokierros päättynyt

Valtiovarainministeriö 13.4.2018 12.05
Tiedote
Maakuntien viitearkkitehtuurin lausuntokierros päättynyt

Maakuntien viitearkkitehtuurin lausuntokierros on päättynyt. Lausuntoja saapui määräaikaan mennessä 31, ja kahdelle lausunnon antajalle annettiin lisäaikaa 16.4.2018 asti. Lausuntopyyntö koski maakuntien viitearkkitehtuuria, jota on valmisteltu toukokuusta 2017 tammikuuhun 2018. Viitearkkitehtuurin valmistelu on toteutettu työryhmätyönä valtiovarainministeriön vetämänä.

Maakuntien viitearkkitehtuurissa kuvataan maakuntauudistuksen toimeenpanossa (vuosien 2017-2019 aikana) suunniteltava maakuntien yhteisen vakiintuneen toiminnan tavoitetilan viitearkkitehtuuri 3-5 vuoden aikajänteellä maakuntauudistuksen lainsäädännön valmistumisesta.   Määritelmällisesti viitearkkitehtuurien tarkoituksena on jäsentää ja määrittää ratkaisukokonaisuuden keskeisimmät rakenneosat ottamatta tarkasti kantaa esimerkiksi maakunnan organisaatiorakenteeseen tai muihin suunnittelun tai toteutuksen yksityiskohtiin.

Maakuntien viitearkkitehtuurin työryhmä käsittelee saapuneet lausunnot huhti- ja toukokuun aikana. Tavoitteena on julkaista viitearkkitehtuuri kesäkuussa.

Lausunnolla olleeseen materiaaliin voi tutustua täällä.

Lisätietoja:

Erityisasiantuntija Päivi Virtanen, p. 029 553 0497, paivi.virtanen(at)vm.fi