Maakuntien rahoituksen ja ohjauksen valmisteluryhmä 14.3.2018

Valtiovarainministeriö 16.3.2018 14.01
Uutinen

Maakuntien rahoituksen ja ohjauksen valmisteluryhmän kokouksessa luotiin tilannekatsaus maakuntatalouden simulointiin ja eräisiin valmisteilla oleviin lainsäädäntöhankkeisiin.

Maakuntatalouden simulointihankkeessa ministeriöt harjoittelevat maakuntien ohjausta ja maakunnat tekevät koetalousarviot. Alkuvuonna on simuloitu useita ministeriöiden ja maakuntien ohjauskeskusteluita. Sosiaali- ja terveysministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, sisäministeriö ja maa- ja metsätalousministeriö ovat pitäneet omat harjoituksensa. Tällä viikolla alkaa valtiovarainministeriön ja maakuntien välisten neuvotteluiden simulointi. Kevään simuloinnin purkutilaisuus pidetään 25.5.2018.

Lisäksi kokouksessa käsiteltiin eräiden sote- ja maakuntauudistuksiin liittyvien säädöshankkeiden tilannetta. Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksujen uudistusta valmistelleen työryhmän toimikausi päättyi viime vuoden lopussa, ja uudistus on edennyt jatkovalmisteluun. Uudistuksen taloudelliset vaikutukset käsitellään julkisen talouden suunnitelman yhteydessä.

Lisäksi kokouksessa käsiteltiin lääkärihelikopteritoiminnan uudelleen organisointia sekä työmarkkinatuen ja toimeentulotuen rahoitusvastuun jakautumista maakuntien, kuntien ja valtion välillä.

Valmisteluryhmän seuraava kokous pidetään keskiviikkona 21.3.2018 klo 9.

Lisätietoja:

Valmisteluryhmän varapuheenjohtaja, budjettineuvos Virpi Vuorinen (VM), p. 0295 530 557, virpi.vuorinen(at)vm.fi.

Maakuntauudistuksen valmistelu