Maakuntien palvelukeskusten omistajapoliittisia tavoitteita ja periaatteita valmisteleva työryhmä aloittaa työnsä

Valtiovarainministeriö 4.12.2018 15.21
Tiedote

Maakunta- ja sote-uudistuksen osana maakunnille on perustettu yhteisiä valtakunnallisia palvelukeskuksia, joihin keskitetään maakuntien tarvitsemia tukipalveluja. Palvelukeskusten omistajapoliittisia tavoitteita ja periaatteita valmisteleva työryhmä asetettiin 30. marraskuuta.

Palvelukeskusten enemmistöomistus on tarkoitus siirtää vastikkeetta maakunnille viimeistään 1.1.2021 lukien. Nyt asetetun työryhmän tavoitteena on valmistella maakuntien palvelukeskusyhtiöiden omistajapoliittisia tavoitteita ja periaatteita sekä osakkeiden luovuttamiseen liittyviä prosessi-, aikataulu- ja sisältökysymyksiä siten, että yhtiöiden osakkeiden luovuttaminen maakunnille on mahdollista jo vuoden 2020 aikana.

Maakuntien tilakeskus Oy vastaa maakuntien toimitila- ja kiinteistöhallinnosta, Vimana Oy vastaa tieto- ja viestintäteknisistä palveluista ja SoteDigi Oy sote-palvelujen digitalisaation edistämisestä. Palvelukeskusten perustamisen tavoitteena on luoda säästöjä, yhtenäistää toimintatapoja ja tarjota parasta osaamista keskitetysti kaikkien 18 tulevan maakunnan tarpeisiin. 

Työryhmän asettamispäätös

Lisätietoja:

Työryhmän puheenjohtaja, hallinto- ja kehitysjohtaja Helena Tarkka, puh. 029 553 0141, [email protected]