Oma maakunta -kierroksella keskustellaan uudistuksesta maakuntakohtaisesti

Liikenne- ja viestintäministeriöMaa- ja metsätalousministeriöOpetus- ja kulttuuriministeriöSisäministeriöSosiaali- ja terveysministeriöTyö- ja elinkeinoministeriöValtiovarainministeriöYmpäristöministeriö 16.4.2018 12.56
Tiedote

Maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelijat vierailevat loppukevään aikana kaikissa Suomen maakunnissa. Maakuntakierros toteutetaan maakunta- ja sote-uudistuksen projektijohtaja, alivaltiosihteeri Päivi Nergin johdolla.

Oma maakunta -kierroksen tavoitteena on tukea maakuntia mahdollisimman konkreettisesti maakunta- ja sote-uudistuksen toimeenpanon valmistelussa, kunkin alueen tarpeista lähtien. Maakuntakierros järjestetään 24.4.–8.6.2018. Kierros alkaa Etelä-Pohjanmaan maakunnasta ja päättyy Lapin maakuntaan. 

Maakuntavierailujen aikana kierroksella mukana olevat asiantuntijat tapaavat kaikkia muutoksen valmistelussa aktiivisesti mukana olevia henkilöitä – virkamiehiä, luottamushenkilöitä ja sidosryhmien edustajia. Jokainen tilaisuus muodostuu kahdesta osiosta: vuorovaikutteisesta kysely- ja keskustelutunnista sekä työpajoista. Kummassakin osiossa ratkotaan yhdessä maakunta- ja sote-uudistuksen toimeenpanon kriittisiä kysymyksiä.

Tilaisuudet toteutetaan hallintopolitiikan alivaltiosihteeri Päivi Nergin johdolla. Kierroksella on mukana asiantuntijoita muutoksen valmistelun keskeisistä ministeriöistä: VM, STM, MMM, TEM, YM, SM, LVM ja OKM.

Maakuntatilaisuudet ovat kutsutilaisuuksia. Toimittajat kutsutaan mukaan seuraamaan tapahtumia, sillä kierroksella ei pidetä erillisiä mediatilaisuuksia.  

Lisätietoja:

Maakuntauudistuksen muutosjohtaja Kari Hakari (VM), puh. 0295530054, kari.hakari(at)vm.fi (uudistuksen sisältökysymykset)
Neuvotteleva virkamies Salme Kallinen (STM), puh. 02951 63290, salme.kallinen(at)stm.fi (kierroksen organisointi)