FI SV

SuomiAreenassa keskustellaan maakuntauudistuksesta ja lauletaan maakuntalauluja

Valtiovarainministeriö 20.6.2018 10.58
Uutinen
SuomiAreenassa keskustellaan maakuntauudistuksesta ja lauletaan maakuntalauluja

Valtiovarainministeriö järjestää SuomiAreenassa Makumatka maakuntiin -paneelikeskustelun, jossa monialainen kattaus panelisteja pohtii yhdessä maakuntauudistukseen liittyviä kysymyksiä. Paneelikeskustelun lisäksi ohjelmassa on myös Kuntaliiton kanssa yhdessä järjestettävä maakuntalaulujen ilta.

Viisipäiväinen SuomiAreena on kaikille avoin ja ilmainen yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma. Valtiovarainministeriön ohjelmaa on tapahtumassa kahtena päivänä, tiistaina ja keskiviikkona 17.7.–18.7. Maakuntauudistusta käsittelevän paneelikeskustelun lisäksi SuomiAreenassa lauletaan myös maakuntalauluja. 

Maakuntalaulujen ilta – yhteislaulua Purje-lavalla

Valtiovarainministeriön ohjelma aloitetaan tiistaina 17. heinäkuuta yhdessä Suomen Kuntaliiton kanssa järjestettävällä maakuntalaulujen illalla. Yhteislaulutilaisuuden juontavat kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen sekä Suomen Kuntaliiton toimitusjohtaja Jari Koskinen. Laulattajina toimivat kansanedustaja Mikko Alatalo, pianisti Eeva Kärnä sekä Palmgren-konservatorion kesäorkesteri. Tilaisuudessa on mukana myös kansanedustajia.

Laulutilaisuus järjestetään Porin Purje-lavalla tiistaina 17.7. klo 17.30–18.30. 

Makumatka maakuntiin -paneelissa keskustellaan maakuntauudistuksesta

Porin Puuvilla-lavalla keskiviikkona 18. heinäkuuta järjestettävässä Makumatka maakuntiin -paneelikeskustelussa keskustellaan siitä, mitä maakuntauudistus oikeastaan muuttaa. Mitä tapahtuu demokratialle, entä millainen tulee olemaan kuntien ja maakuntien suhde? 

Paneelissa keskustelevat maakunta- ja sote-uudistuksen projektijohtaja Päivi Nerg, Turun kaupunginjohtaja Minna Arve, Sosialidemokraattisten nuorten puheenjohtaja ja Rovaniemen kaupunginvaltuuston jäsen Mikkel Näkkäläjärvi sekä Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun viestinnän johtamisen professori Vilma Luoma-Aho. Paneelin juontaa Madventures ja Docventures -sarjoistakin tuttu toimittaja Riku Rantala.

Makumatka maakuntiin -paneelikeskustelu järjestetään Porin Puuvilla-lavalla keskiviikkona 18. heinäkuuta klo 11.30–12.30. Tilaisuutta on mahdollista seurata myös myöhemmin julkaistavan suoran verkkolähetyksen kautta.

Lisätietoa tapahtumasta

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Liinu Lehto, puh. +358 2955 30221, liinu.lehto(at)vm.fi
Neuvotteleva virkamies Katja Palonen, puh. +358 2955 30322, katja.palonen(at)vm.fi