Miksi maakuntavaalit tulisi järjestää lokakuussa 2018?

Valtiovarainministeriö 10.7.2017 11.51
Uutinen
Miksi maakuntavaalit tulisi järjestää lokakuussa 2018?

Hallitus päätti neuvottelussaan 5.7.2017 jatkaa sote- ja maakuntauudistusta siten, että uudistus tulee voimaan 1.1.2020 alkaen. Samalla hallitus linjasi, että ensimmäisiä maakuntavaaleja siirretään. Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen kertoo blogikirjoituksessaan, miksi maakuntavaalit tulisi järjestää lokakuussa 2018.

– Vaalien ajankohta näyttää saaneen paljon huomiota. Keskustelussa on jäänyt kuitenkin huomiotta se, mitä vaaleissa valittujen maakuntavaltuutettujen on lain mukaan tehtävä, jotta maakunta- ja sote-uudistus voi tulla voimaan 1.1.2020. Tällä on aivan olennainen merkitys ensimmäisten vaalien ajankohtaan, kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen toteaa.

Tutustu Alueuudistus.fi:n Muutoksessa-blogissa 10.7. julkaistuun blogikirjoitukseen:

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen: Miksi maakuntavaalit lokakuussa 2018?

Keskustelu maakuntauudistuksesta jatkuu Porin SuomiAreenassa 10.–14. heinäkuuta

SuomiAreena on kaikille avoin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, joka järjestetään 10.–14. heinäkuuta Porissa. Tapahtuman teemana on Suomen juhlavuoden kunniaksi Suomi100 – Yhdessä. Nelipäiväinen ilmaistapahtuma sisältää keskusteluja, paneeleja, kulttuuria ja musiikkia.

Keskustelu maakuntauudistuksesta jatkuu SuomiAreenassa. Ministeri Vehviläinen on SuomiAreenassa mukana useassa eri tilaisuudessa. Esimerkiksi torstaina 13.7. klo 15.15–16.30 BePop-lavalla järjestetään paneelikeskustelu ”Mitä maakunnista tulee – valtion käskyläinen, uusi hallintohimmeli vai kansan palvelija?”. Keskustelussa pureudutaan maakuntien identiteettiin ja brändiin, voimavaroihin ja menestymiseen sekä valtaan. Paneelin järjestävät valtiovarainministeriö, Suomen Kuntaliitto & KAKS - Kunnallisalan kehittämissäätiö.

Tutustu tarkemmin:

Valtiovarainministeriö Porin SuomiAreenassa 10.–14. heinäkuuta