FI SV

Kunta- ja maakunta-asiat laajasti esillä 13.–14.9. järjestettävillä Kuntamarkkinoilla

Valtiovarainministeriö 12.9.2017 11.56
Tiedote
Kunta- ja maakunta-asiat laajasti esillä 13.–14.9. järjestettävillä Kuntamarkkinoilla

Kuntamarkkinat kokoavat jälleen tuhansia julkisen alan ammattilaisia verkostoitumaan ja osallistumaan alan ajankohtaiseen keskusteluun. Valtiovarainministeriö on perinteiseen tapaan mukana tapahtumassa.

Kuntamarkkinat käynnistyvät keskiviikkona 13.9. klo 10.00–11.30 isossa luentosalissa järjestettävällä puoluejohtajien paneelikeskustelulla. Paneelikeskusteluun osallistuvat valtiovarainministeri Petteri Orpo ja kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen. Paneelia voi seurata myös livenä verkossa.

Valtiovarainministeriön kunta- ja aluehallinto-osaston asiantuntijat ovat Kuntamarkkinoilla mukana useissa eri seminaareissa ja tietoiskuissa.

Esimerkiksi keskiviikkona 13.9. klo 14–15 järjestettävässä seminaarissa tapetilla on maakuntien ohjaus ja rahoitus. Seminaaritilassa A3.23. järjestettävässä seminaarissa ovat mukana VM:n neuvotteleva virkamies Virpi Vuorinen, VM:n finanssineuvos Tanja Rantanen sekä Etelä-Pohjanmaan liiton maakuntajohtaja Asko Peltola.

Torstaina 14.9. klo 10–11 isossa luentosalissa järjestettävän seminaarin aiheena on tulevaisuuden kunnat ja maakunnat sekä niiden välinen kumppanuus. Paneelissa keskustelevat kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen, Liperin kunnanjohtaja Hannele Mikkanen, Päijät-Hämeen maakuntajohtaja Jari Parkkonen sekä kansanedustaja ja Suomen Kuntaliiton hallituksen puheenjohtaja Sirpa Paatero. Tilaisuuden puheenjohtajana ja paneelin vetäjänä toimii valtiovarainministeriön kunta- ja aluehallinto-osaston osastopäällikkö, ylijohtaja Jani Pitkäniemi. Paneelia voi seurata myös livenä verkossa.

Maakuntauudistus on esillä myös lukuisissa tietoiskuissa. Tietoiskuja on luvassa muun muassa maakuntauudistuksen etenemisestä, ICT-valmistelusta, valtion uudesta lupa- ja valvontavirastosta, palvelukeskuksista sekä kuntien taloudesta sote- ja maakunta-uudistuksen jälkeen.

Tietoiskuissa pääsee lisäksi tutustumaan esimerkiksi digikuntakokeiluun, uudistettuun yhteispalvelulakiin ja saavutettavuusdirektiivin vaatimuksiin.

Asiantuntijat tavattavissa markkinoiden ajan

Valtiovarainministeriön asiantuntijat ovat tavattavissa Kuntatalon K-kerroksessa koko markkinoiden ajan. Ministeriön messuosasto löytyy markkinoiden sisäänkäynnin läheisyydestä messupaikalta i1.

Sote- ja maakuntauudistuksesta pääsee keskustelemaan myös VM:n ja ja sosiaali- ja terveysministeriön yhteisellä messuosastolla, joka sijaitsee K-kerroksesta osastolta L7.

Kuntien digitalisaatioon, kehittämiseen ja tietosuojaan liittyvissä kysymyksissä tavattavissa ovat myös Suomidigi-tiimi ja Arjen tietosuoja -tiimi Suomidigin ständillä 2.21 Kuntatalon 2. kerroksessa.

 

Tutustu tarkemmin:

Valtiovarainministeriön ohjelma Kuntamarkkinoilla
Kuntamarkkinat.fi

Lisätietoa:

Tiedottaja Eeva-Kaisa Kivistö, puh. 0295 530 387, eeva-kaisa.kivisto(at)vm.fi  
Neuvotteleva virkamies Katja Palonen, puh. 02955 30322, katja.palonen(at)vm.fi