FI SV

Aluekierros

Alueelliset tilaisuudet maakuntauudistuksen II vaiheesta

Maakuntauudistuksen II vaiheen hallituksen esitysluonnos lähti lausunnoille 24. huhtikuuta. Esityksessä ehdotetaan säädettäväksi eräistä maakunnille kunnilta ja valtiolta siirrettävistä tehtävistä sekä maakuntien roolista uudistuvassa yhteispalvelussa. Lisäksi esityksessä ehdotetaan uudistettavaksi valtion aluehallinto ja maakuntien tehtäviin liittyen myös valtion keskushallintoa. Esityksellä perustettaisiin tehtäviltään monialainen ja toimivallaltaan valtakunnallinen Valtion lupa- ja valvontavirasto, jolle koottaisiin pääosa lakkautettavaksi ehdotettavien aluehallintovirastojen ja Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston tehtävistä sekä osa lakkautettavaksi ehdotettavien elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten tehtävistä.

Valtiovarainministeriö järjesti yhteistyössä muiden ministeriöiden kanssa seitsemän samansisältöistä alueellista tilaisuutta, joissa esiteltiin edellä mainittuja ehdotuksia. Tilaisuuksissa keskusteltiin muutoksista sekä maakuntien, kuntien ja sidosryhmien odotuksista Valtion lupa- ja valvontavirastolle.

Tampereen tilaisuus lähetettiin suorana nettilähetyksenä ja on katsottavissa tallenteena osoitteessa  www.mediaserver.fi/live/vm. Tampereella puheenvuoron piti myös kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen.

Tilaisuuden esitykset

Maakuntien tehtäväsiirrot ja valtionhallinnon muutokset – uudistuksen rakennuspalikat
Toimintaedellytysten turvaaja - Uusi Valtion lupa- ja valvontavirasto
Sosiaali- ja terveysalan valvonnan uusi ote
Ympäristötehtävien uusi kokonaisuus
Ruoka- ja luonnonvarasektorin tehtävät maakunnissa
Työsuojelua valtakunnallisesti
Vahva vuorovaikutus opetus- ja kulttuuritoimessa
Yhteispalvelu – maakunnan yhteinen palvelu
Valtionhallinnon rakenteen muutos -dia

Ohjelma (mallina Turun tilaisuus)
 

Lisätietoja

Hallitusneuvos Tarja Hyvönen, puh. 02955 30147
Lainsäädäntöneuvos Jaska Siikavirta, puh. 02955 30370