Hyppää sisältöön

Tuomas Pöysti

Alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti on sosiaali- ja terveydenhuollon rakenneuudistuksen ja itsehallintoalueiden perustamisen sekä aluehallintouudistuksen valmistelun projektijohtaja. Projektijohtaja johtaa alivaltiosihteerin nimikkeellä ammattijohtajana ministeriöiden yhteistä valmistelua.

Tarkoitus on, että projektijohtajan toimeksianto olisi kaikkiaan viiden vuoden pituinen. Ensimmäiset kaksi vuotta Pöysti toimii sosiaali- ja terveysministeriössä ja sen jälkeen hän jatkaa valtiovarainministeriössä.

Pöysti on perehtynyt monipuolisesti vireillä oleviin uudistuksiin. Hän vastasi kesällä 2015 sote- ja aluehallintouudistusten selvityshenkilötyöryhmän vetämisestä. Valtioneuvoston controllerina ja Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtajan tehtävässä Pöysti on hankkinut laajan johtamiskokemuksen ja asiantuntijuuden julkistalouteen liittyvissä kysymyksissä. Pöysti on toiminut säännöllisesti perustuslakivaliokunnan asiantuntijana. Pöysti on oikeustieteen tohtori ja hänellä on laaja akateeminen ja kansainvälinen kokemus.