FI SV

Ministerit Vehviläinen ja Saarikko: Maakuntauudistuksen valmistelu jatkuu keskeytyksettä

Sosiaali- ja terveysministeriö Valtiovarainministeriö 6.9.2017 16.22
Tiedote
Ministerit Vehviläinen ja Saarikko: Maakuntauudistuksen valmistelu jatkuu keskeytyksettä

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen ja perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko tutustuivat tänään maakuntauudistuksen tilannehuoneeseen. Kansallisen muutostuen organisaatio on tiivistänyt rivejään ja toimii tästä syksystä alkaen yhteisessä tilannehuoneessa, jossa monialaisen maakunnan eri osa-alueet ovat edustettuina.

Vierailun aikana ministerit taustoittivat maakunta- ja sote-uudistuksen etenemistä.  

”Nykyhallinto on himmeli. Uudistus kokoaa alueelliset ja ylikunnalliset asiat yhteen. Reformi on välttämätön, kiireellinen ja tärkeä”, kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen painotti.

”Uudistuksella on perustuslakivaliokunnan vankka tuki”, jatkoi perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko.

Uuden valinnanvapauslain valmistelu on edennyt ja uusi lakiluonnos saadaan loppuvuodesta lausuntokierrokselle. Maakunta- ja sote-uudistuksen lakipaketti ja valinnanvapauslaki on tarkoitus hyväksyä eduskunnassa keväällä 2018. Tämän jälkeen maakuntien väliaikaishallinto pääsee aloittamaan toimintansa.

Valmistelu jatkuu keskeytyksettä niin kansallisesti kuin maakunnissakin. Hallitus on turvannut uudistuksen etenemisen budjettiriihessä sovituilla rahoituspäätöksillä. Uudistuksen etenemiseen osoitetaan kokonaisuudessaan yli 300 miljoonaa euroa vuonna 2018.

Ministerit Vehviläinen ja Saarikko vierailevat syksyn aikana kaikissa Suomen maakunnissa. Ministerikierroksen tarkoituksena on välittää tietoa uudistuksen aikataulusta, lainsäädännön valmistelun etenemisestä ja toimeenpanon esivalmisteluvaiheen jatkumisesta maakunnissa.

Tutustu tarkemmin:
Maakuntauudistus – missä mennään?

Lisätietoja:

Ministeri Vehviläisen erityisavustaja Matias Hilden, puh. 029 516 001, matias.hilden(at)vm.fi
Ministeri Saarikon erityisavustaja Hanna-Maija Kause, puh. 029 516 3109, hanna-maija.kause(at)stm.fi